Zastrzyk Inspiracji
Qumam kaszę – czyli smacznie i zdrowo
Qumam kaszę to zbiór przepisów z wszelkimi możliwymi odmianami kaszy w roli głównej!
Polacy uwielbiają eksperymentować w kuchni. Od kiedy do naszego kraju dotarła moda na gotowanie, spora część naszego społeczeństwa popadła w kulinarne szaleństwo. Zupy, kremy dania główne desery, owocowo-warzywne shaki i wszelkiego rodzaju ciasta. Staliśmy się specjalistami niemal w każdej dziedzinie. Zaczęliśmy czerpać inspiracje ze wszystkich stron świata, zapominając o rodzimej kuchni. A to wielki błąd! Czasem to co najlepsze i najbardziej wartościowe znajduje się tuż obok nas! Przykład - zdrowa, pełna wartości odżywczych, łatwa w przygotowaniu kasza, której w Polsce mamy pod dostatkiem.
Doskonałą przewodniczką po świecie kasz jest Maia Sobczak, która dzięki swojej książce "Qumam kaszę" zabiera czytelników w podróż po wybornej, a zarazem zdrowej kuchni. Poznajemy pochodzenie konkretnych rodzajów kasz, dowiadujemy się z jakich produktów są tworzone, jakie mają właściwości, a przede wszystkim z jakimi innymi produktami należy je łączyć. Jesteście głodni? Jeśli nie, to gwarantuję Wam, że po przeczytaniu tej książki poczujecie się głodni.
Maia Sobczak udowadnia, że kaszę można jeść przez cały dzień. Doskonale sprawdzają się na śniadania, obiady, przekąski, czy tez jako elementy kolacji. Nie są bogate w miliony kalorii, możemy zatem ze spokojnym sumieniem je spożywać. A przy okazji są bardzo sycące, zatem dzięki kaszy zyskujemy energię na dobrych kilka godzin.
Wiedzę na temat spożywania kaszy dostajemy z pierwszej ręki. Maia Sobczak zna się na niej jak mało kto. Od lat zajmuje się dietą i zdrowym żywieniem. Jest także świetną terapeutką, leczy swoich pacjentów w oparciu o dietę. Zawodowo zajmuję się badaniem wpływu spożywanego jedzenia na reakcje naszego organizmu.
Qumam kaszę to potężna dawka inspiracji
"Qumam kaszę" to nie tylko potężna dawka wiedzy na temat kasz, ale także istna kopalnia przepisów na śniadania, obiady i kolacje. Książka składa się z trzech części : Początek, Środek, Słodki koniec. Każdy smakosz znajdzie coś dla siebie. Odpowiednie połączenie składników da wam energię na cały dzień. Ogromnym walorem "Qumam kaszę" są fotografie. Książka została wydrukowana na ekologicznym papierze. Wydanie, zdjęcia, dobór produktów sprawiają, że tą książkę dosłownie je się oczami. Jeśli jesteście eko zakręceni, zakochacie się w "Qumam kaszę" od pierwszego wejrzenia.
Więcej przepisów pani Mai Sobczak znajdziecie na blogu Qumam kaszę
Zapraszam Was także na mojego snapchata: paduszynska.k
Artykuł Qumam kaszę – czyli smacznie i zdrowo pochodzi z serwisu zastrzykinspiracji.pl.